bewustzijnscampagne in Ivoorkust

Het project 'Assisting Communities of Producers with Programs on Awareness in Bouaflé region in Ivory Coast' heeft als doel meer bewustzijn en kennis te creëren binnen de gemeenschappen van cacaoboeren over verschillende sociale issues zoals kinderarbeid, malaria, het gebruik van landbouwproducten, het gevecht tegen aids en vrouwenrechten.

De boeren die deelnemen aan dit project wonen over het algemeen in afgelegen gebieden waar niet of nauwelijks voorzieningen zoals schoon drinkwater of sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. De meeste boeren hebben geen enkele vorm van voorlichting gehad als het gaat over de vraagstukken waar dit project zich op richt, terwijl het wel belangrijk is dat zij zich hier bewust van zijn en hier meer over weten. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van het project om capaciteit op te bouwen bij lokale journalisten en radiostations, zodat zij op professionele wijze aandacht kunnen geven aan dit soort topics.

Één van de activiteiten is het trainen van leiders van de gemeenschappen zodat zij vervolgens zelf voorlichting kunnen geven, zijn er wekelijkse radio uitzendingen en worden er bijeenkomsten georganiseerd met alle inwoners van de dorpen in het gebied waar ook Tony’s Chocolonely zijn cacao koopt.
  • 100%
    status


Updates

Wat

Bewustzijnscampagne over kinderarbeid, slavernij en andere sociale issues.

Waar

In de Bouaflé regio, de regio van Kapatchiva, de coöperatie in Ivoorkust waar Tony’s Chocolonely een lange termijn relatie mee is aan gegaan.

Voor wie

Het project is gericht op 356 boeren van de coöperatie Kapatchiva en zoveel mogelijk andere cacaoboeren uit de 8 gemeenschappen in de regio rondom de steden Bonon en Bouaflé. Het doel van het project is om minstens 1000 cacao boeren en hun families te bereiken.

Wanneer

1 oktober 2013 - 1 oktober 2014

Partners

  • Solidaridad West Afrika, Solidaridad Ivoorkust en Ecookim
  • Ecookim