bouw schoolgebouw in Ivoorkust

Veel leden van de cacaocoöperatie Kapatchiva wonen rondom het dorpje Blaisekro Sud in de regio Bouaflé. De regio bestaat uit negen dorpen en voor de kinderen van al deze dorpen samen staat er maar één officiële basisschool. Veel kinderen gaan niet naar school omdat de afstand van huis naar school te groot is en nog belangrijker, er kunnen geen nieuwe kinderen meer worden aangemeld omdat de school overvol zit. Doordat veel kinderen niet naar school gaan, bestaat er een vergrote kans dat ze in plaats daarvan aan het werk gaan op de cacaoplantages waar hun ouders werkzaam zijn.

In Ivoorkust werkt het zo dat als een gemeenschap zelf een school bouwt (aan de hand van bepaalde voorwaarden van de overheid), de regering zorgt voor de aanstelling en financiering van een gediplomeerde leraar. In Blaisekro Sud heeft de gemeenschap, ondanks het gebrek aan financiële middelen, toch besloten op eigen kracht een kleine school te bouwen. Doordat het gebouw niet voldeed aan de eisen van de overheid, werd deze school helaas niet erkend als officiële school en kon er ook geen leraar worden aangesteld. Er gaan momenteel 60 kinderen naar deze school, maar doordat de school niet erkend wordt zullen deze kinderen daarna nooit worden toegelaten op de middelbare school, bovendien is de kwaliteit van onderwijs zeer matig aangezien er dus geen officiële leraar of lesmateriaal is.

 
  • 100%
    status

De Chocolonely Foundation heeft besloten de bouw van een officiële school te financieren, zodat meer kinderen in de regio Blaisekro Sud de mogelijkheid krijgen erkend onderwijs te volgen. Toegang tot goed onderwijs is belangrijk, omdat het kinderen en ouders een alternatief biedt voor het zware werk op de cacaoplantages. De bouw van deze school draagt dus bij aan het realiseren van het doel van de foundation, want het verkleint de kans op kinderarbeid in deze regio.


Updates

Wat

Financiering van de bouw van een basisschool in Blaisekro Sud.

Waar

In Blaisekro Sud

Voor wie

120 kinderen en indirect ook hun families.

Wanneer

1 oktober 2013 - 1 oktober 2014

Partner(s)

  • Ecookim en de gemeenschap