verbetering onderwijs in cacao regio’s in Ghana

Het project verbeterd zowel de toegang tot onderwijs, als het niveau van onderwijs voor kinderen uit 12 gemeenschappen rondom de cacaoplantages in het Suhum district. Het project focust zich op de leeromgeving, leermaterialen, capaciteitsopbouw van leraren en schoolmanagement en het actief betrekken van de lokale gemeenschap.

 
  • 30%
    status

Leerkrachten, ouders, leerlingen en schooldirecteuren hebben in Ghana samen gekeken naar wat er nodig is om van hun school een goede school te maken. Daarvoor gebruikten ze het STER-school model van Edukans. Belangrijk zijn:

·         Een goede en veilige leeromgeving: kinderen kunnen in de buurt naar school, er zijn goede klaslokalen met voldoende schoolmeubilair, toiletten, schoon water en elektriciteit

·         Lesmateriaal voor alle leerlingen: kinderen leren lezen, schrijven en rekenen maar ook hoe je met elkaar om gaat en bijvoorbeeld over gezondheid.

·         Goede leerkrachten: zij zorgen voor uitdagende lessen en betrekken leerlingen actief bij de les.

·         Een goede organisatie: de school houdt de voortgang van de leerlingen bij en heeft goede contacten met de lokale overheid en andere relevante partijen.

·         Inspraak en hulp van ouders en de gemeenschap. 


updates

Wat

onderwijsproject met als doel de toegang tot en kwaliteit van onderwijs rondom de cacaoplantages te verbeteren

Waar

Suhum district, Eastern region, Ghana

Voor wie

Leerlingen van 12 basisscholen en middelbare scholen in 4 dorpen

Wanneer

Oktober 2014 - eind 2017

Partners

  • AGREDS
  • Edukans